Prohlášení amerického senátora Marka R. Warnera o nouzovém půjčování podle zákona CARES

Americký senátor Mark R. Warner

Americký senátor Mark R. Warner (D-VA), člen Senátního bankovního výboru, vydal prohlášení týkající se žádosti ministra financí Stevena Mnuchina o prodloužení programů půjčování obcí a Main Street zavedených v rámci pomoci, pomoci a ekonomické ochrany koronavirům (PÉČE) Zákon. Bez prodloužení vyprší federální úvěrové programy na konci roku:

„Jsem hluboce zklamán žádostí ministerstva financí o předčasné zrušení těchto důležitých programů CARES Act 13 (3).“ Jak jsem zdůraznil ve svém dopise ministrovi a předsedovi Fedu minulý týden, protože v celé zemi přibývá případů, potřebujeme k dispozici veškeré nástroje na podporu hospodářského oživení v následujících měsících. Nyní je právě nesprávná doba na obrácení kurzu a omezení naší kapacity zajišťovat likviditu pro bojující ekonomiku. “

Senátor Warner, bývalý podnikatel v oblasti technologií, se dlouhodobě snažil poskytnout finanční úlevu americké ekonomice uprostřed krize COVID-19. Během zářijového bankovního slyšení s tajemníkem Mnuchinem a předsedou Federálního rezervního systému Jerome Powellem zdůraznil senátor Warner potřebu dalšího balíčku pomoci COVID-19, který řádně podporuje Main Street a stimuluje místní ekonomiky prostřednictvím významných investic zaměřených na postižené komunity. Aby pomohl s úsilím o hospodářské oživení, představil senátor Warner zákon o pracovních místech a sousedství, legislativu, která by poskytovala způsobilým finančním institucím pro rozvoj komunity (CDFI) a institucím pro depozity menšin (MDI) kapitál, likviditu a provozní kapacitu sloužit menšinám a historicky znevýhodněné komunity. Úplný seznam jeho prací souvisejících s COVID-19 je k dispozici zde.